PSM logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

Asgari ücrette ikinci toplantı başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2026 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantı başladı

İlgili Etiketler

Asgari ücrette ikinci toplantı başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2026 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantı başladı


Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yeni yılda asgari ücrete yapılacak olan zam oranına çevrildi. İlk toplantısını 12 Aralık Cuma günü yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde ikinci kez bir araya geldi.


Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısına dakikalar kala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "TÜRK-İŞ'in kararında değişiklik yok. İşçilerden aldığım bilgileri komisyonla paylaşacağım. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Rakamlar komisyona gelecek. Asgari ücrette rakam belli değil, zaten müzakerelerin amacı bu. Ortak bir noktada buluşacağımıza inanıyorum" dedi.


TÜRK - İŞ'ten asgari ücret mesajı


TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün yapılan ikinci toplantısına da katılmayacaklarını belirterek, "Ama bu, şu demek değil; yani orayı protesto edelim, sabote edelim. Öyle bir niyetimiz hiç olmadı" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.