PSM logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Banka

BDDK’dan Halkbank’a Katılım Bankası için onay çıktı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Halkbank tarafından 11,5 milyar TL sermayeyle kurulacak olan Halk Katılım Bankası’nın kuruluşuna onay verdi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, Halkbank’ın yeni iştiraki geleneksel modelde hizmet verecek bir katılım bankası olacak.

BDDK’dan Halkbank’a Katılım Bankası için onay çıktı

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Halkbank’ın daha önce dijital katılım bankası kurma yönündeki kararını yeniden değerlendirdiği, bu kapsamda dijital yerine şubeli, yani geleneksel katılım bankacılığı modeliyle ilerleme kararı aldığı belirtildi.


Açıklamada, “Yönetim Kurulumuz tarafından daha önce dijital katılım bankası kurulması yönünde karar alınmıştı. Ancak yapılan değerlendirmeler sonucunda, kurulacak bankanın geleneksel (şubeli) katılım bankası olarak faaliyet göstermesi uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.


Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.