Dolar gerileyecek mi? Uzman isim konuştu
ABD'de bugün açıklanacak enflasyon rakamlarının olası etkilerini ING analisti Chris Turner yorumladı.
İlgili Etiketler

ING'den Chris Turner, bugün açıklanacak ABD enflasyon verilerinin beklenenden düşük çıkması halinde doların biraz daha zayıflayabileceğini savundu.
"Enflasyondaki yıllık gösterge revizyonları, Ocak ayı verisinin aylık bazda beklenen %0,3'e kıyasla %0,2 olması riskini artırıyor" diyen Turner'a göre bu durum Fed'in dezenflasyon sürecine biraz daha fazla güven duymasını sağlayabilir ve piyasaların 2025 yılı için daha fazla faiz indirimi fiyatlamasına yol açabilir.
Turner, "ABD faiz oranı oynaklığı düştükçe finansal piyasalarda bir miktar istikrar sağlandığına göre, DXY dolar endeksi şu anki 107,883 seviyesinden 107,300'e düşebilir. Ancak, Başkan Trump'ın yeni gümrük tarifeleri açıklaması dolardaki düzeltme fikirlerini kolayca suya düşürecektir" dedi.
İlgili Etiketler
Yorumlar
0 yorumHenüz yorum yok.
