PSM logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Banka

Fed yetkilisinden enflasyon tahmini

Richmond Fed Başkanı Barkin enflasyonun önümüzdeki yıl düşeceğini öngörüyor.

İlgili Etiketler

Fed yetkilisinden enflasyon tahmini

Richmond Fed Başkanı Tom Barkin , enflasyonun gelecek yıl da düşmeye devam etmesini beklediğini söyledi ve faiz indirimlerinin hızının yavaşlayacağını ima etti.


Barkin Yahoo Finance ile yaptığı söyleşide, "Çekirdek enflasyonun düşmesini bekliyorum" dedi.


Barkin, çekirdek enflasyonda son dönemde görülen yatay seyri bir önceki yıla göre daha zorlu karşılaştırmalara bağlıyor ve bu yılın ilk çeyreğinde daha yüksek rakamlar görüldüğü için ilk çeyrekteki enflasyon rakamlarının daha iyi görünebileceğini ifade etti.


“Geçmişte gördüğümüz türden bir enflasyon duymuyorum. Bu da bana ilk çeyreği atlattıkça bu rakamların düşeceğine dair umut veriyor” diye konuşan Barkin, Fed'in enflasyonun nereye gittiğini ölçmek için izlediği ve son aylarda %2,5'in üzerinde seyreden çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksine atıfta bulundu.


Barkin ayrıca sahadaki insanlarla yaptığı konuşmalarda tüketicilerin promosyon satın aldıklarını, takas yaptıklarını ve daha düşük fiyatlı mağazalara gittiklerini, bunun da işletmelere fiyatlandırma güçlerinin sınırlı olduğu mesajını verdiğini vurguladı


"İşletmelerle fiyat artışları açısından ilk çeyrek için ne planladıklarını test ettiğimde bunun ortaya çıktığını görüyorum. Geçmişte gördüğümüz türden bir enflasyon duymuyorum ve bu da bana ilk çeyreği atlattıkça bu rakamların düşeceğine dair umut veriyor" diye konuşan Barkin, bu hafta açıklanan Ekim ayı enflasyon verileri bu hedefe doğru çok az ilerleme olduğunu gösterdi ve Fed'in 2025'te faiz oranlarını ne kadar derinden düşüreceği sorusunu gündeme getirdi.

İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.