PSM logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Banka

Fed yöneticisi Waller'dan erken faiz indirimi çağrısı

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller ekonominin yavaşladığını bu yüzden faizlerin bir an önce inmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Etiketler

Fed yöneticisi Waller'dan erken faiz indirimi çağrısı

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, Fed’in bu ay içinde temel faiz oranını düşürmesi gerektiğini söyledi.


Waller, New York’ta yaptığı bir konuşmada, ekonominin zayıflama işaretleri gösterdiğini, tüketici harcamalarının yavaşladığını ve istihdam artışlarının da hız kestiğini belirtti. Waller, işgücü piyasası daha fazla bozulmadan önce, harcamaları ve büyümeyi desteklemek amacıyla borçlanma maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.


Waller, “Ekonomi hâlâ büyüyor, ancak ivmesi önemli ölçüde yavaşladı” dedi.


Aynı zamanda, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerinin enflasyonu sadece geçici olarak artıracağını belirten Waller, bunun faiz indirimlerini erteleme gerekçesi olmaması gerektiğini söyledi.


Waller, “Tarifeler bu yıl enflasyonu Fed’in yüzde 2 hedefinin biraz üzerine çıkardı ve çıkarmaya devam edecek, tarife etkilerini göz ardı ederek temel enflasyona odaklanması” gerektiğini savundu.


İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.