21,5025$% 1.14
23,1457€% 0.89
26,8932£% 0.81
1.357,21%1,24
2.254,00%1,63
฿%
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi Joachim Nagel Perşembe günü İsviçre’nin Obbuergen kentinde yaptığı konuşmada, AMB’nin para politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Bir yıldan kısa bir süre içinde, faiz oranını şu ana kadar 375 baz puan artırdıklarını belirten Nagel, net tahvil alımlarını durdurduklarını ve muhtemelen Temmuz’dan itibaren APP programı aracılığıyla yeniden yatırım yapmayı durduracaklarını söyledi.
Nagel, 10 Mayıs’ta yaptığı değerlendirmeye paralel olarak, AMB’nin borçlanma maliyetlerini artırmayı henüz bitirmediğinin altını çizdi. Nagel, Deutschlandfunk radyosuna verdiği söz konusu demeçte, çekirdek enflasyonun kontrol altına alınmasının gerektiği bir ortamda, bankanın mevcut para politikasından çok memnun olduğunu söylemişti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.