PSM logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

Otomotiv devi 675 milyon dolara fabrika kuruyor!

Güney Kore merkezli otomotiv devi Hyundai, 675 milyon dolara hidrojen tesisi kuruyor. 43 bin metrekarelik alan inşa edilecek fabrikada binek otomobil, otobüs, ticari kamyon gibi araçlar üretilecek.

İlgili Etiketler

Otomotiv devi 675 milyon dolara fabrika kuruyor!

Hyundai Motor Grubu, Güney Kore’nin Ulsan kentinde yeni hidrojen yakıt hücresi üretim tesisinin temelini attı. Yaklaşık 675 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek tesisin 2027’de tamamlanması planlanıyor.


43 bin metrekarelik alanda inşa edilecek tesis, yıllık 30 bin yakıt hücresi ünitesi ve PEM elektrolizör üretim kapasitesine sahip olacak. Hyundai’nin “Hydrogen for Humanity (İnsanlık İçin Hidrojen)” vizyonunu temsil eden HTWO markası altında faaliyet gösterecek tesis, hidrojen teknolojilerinde küresel liderlik hedefinin önemli bir adımı olarak görülüyor.


DAHA DÜŞÜK MAALİYETLİ


Yeni nesil yakıt hücreleri, mevcut modellere göre daha yüksek güç, dayanıklılık ve düşük maliyet sunacak.


Kore’de ilk kez üretilecek PEM elektrolizörler ise sudan karbonsuz hidrojen üretimi sağlayarak “net sıfır” hedeflerine katkı sunacak. Hyundai, bu alandaki 30 yıllık deneyimiyle elektrolizör bileşenlerinin yüzde 90’ını yerelleştirmeyi başardı.


Üretilen yakıt hücreleri, binek otomobillerden ticari kamyonlara, otobüslerden deniz araçlarına kadar geniş bir yelpazede kullanılacak.

İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.