PSM logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

ABD'de konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı

ABD'de açıklanan ulusal konut fiyat endeksi verilerine göre, şubatta konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı. Konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla arttığı şehir ise New York oldu.

İlgili Etiketler

ABD'de konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı

ABD'de S&P CoreLogic Case-Shiller, şubat ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı.


Buna göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 3,9 arttı.


Bu dönemde konut fiyatlarının artış hızının yavaşladığını gösteren endeks, ocakta yıllık yüzde 4,1 artmıştı.


Konut fiyatları en çok artan şehir New York


ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de şubatta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 4,5 yükseldi.


Piyasa beklentileri endeksin yüzde 4,6 artması yönündeydi. Endeks, ocakta yüzde 4,7'lik artış kaydetmişti.


Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla yükseldiği şehir New York oldu. New York'ta bu dönemde konut fiyatları yıllık bazda yüzde 7,7 yükseldi.


New York'un ardından konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kentler, yüzde 7 ile Chicago ve yüzde 6,6 ile Cleveland oldu.


Aynı dönemde konut fiyatlarının tek düştüğü kent ise yüzde 1,5 azalışla Tampa olarak belirlendi.

İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.